Connect with us

Sanatate

TOP 5 motive pentru a mânca mai multe ciuperci

Published

on

Ciupercile sunt o sursă gustoasă de nutrienţi care pot reduce riscul de cancer şi de boli de inimă. Aceste legume sunt pline de antioxidanţi şi vitamine, de aceea consumul lor regulat poate proteja organismul împotriva bolilor.

1 Ciupercile pot preveni cancerul

Studiile au demonstrat că ciupercile proaspete contribuie la scăderea considerabilă a riscului de apariţie a cancerului mamar la femei. Soiurile albe de ciuperci şi tipurile cremini, maitake şi portobello au cele mai bune efecte. Bărbaţii, în schimb, ar trebui să consume mai multe ciuperci champignons, care conţin mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată.

2 Ciupercile ajută sistemul cardiovascular

Ciupercile conţin ergothioneine, un antioxidant puternic care poate reduce riscul de boli de inimă şi nivelul ridicat de trigliceride. Ciupercile exotice, cum ar fi maitake şi shiitake, au cele mai mari cantităţi de ergothioneine.

3 Ciupercile întăresc sistemul imunitar

Ciupercile sunt singurele legume care conţin vitamina D, un nutrient important pentru sănătatea oaselor şi a sistemului imunitar. Ciuperci shiitake şi cele albe au cea mai mare cantitate de vitamina D. În plus, acestea conţin substanţe antibiotice care inhibă şi chiar distrug o serie de bacterii, stimulează activitatea leucocitelor şi cresc rezistenţa organismului la îmbolnăvire, arată nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea „Sănătatea are gust”.

4 Ciupercile nu îngraşă

Ciupercile proaspete sunt sărace în calorii (10 calorii la 100 de grame) şi bogate în proteine, de aceea pot fi consumate fără griji de persoanele care au proble­me cu greutatea. Ele pot fi adăugate în diverse salate pentru un aport suplimentar de nutrienţi.

5 Ciupercile combat stresul

Ciupercile sunt sursa vegetală cea mai bogată în vitaminele B, care ajută la combaterea simptomelor şi cauzelor stresului şi a oboselii. În ciuperci există, de asemenea, o serie de minerale importante cum ar fi potasiu, seleniu, zinc, care contribuie la sănătatea sistemului nervos.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sanatate

Trodusquemine, medicamentul care „topește” grăsimea din interiorul arterelor

Published

on

Un nou medicament care „topește” grăsimea din interiorul arterelor a fost testat de cercetărorii de la Universitatea Aberdeen. Pastila ar elimina principalele cauzele care duc la infarct sau accident vascular cerebral.

Oamenii de știință au descoperit că o singură doză de Trodusquemine a inversat complet efectele unor boli, precum diabetul sau cancerul de sân, asupra inimii.

Ateroscleroza apare atunci când grăsimea se strânge în interiorul arterelor. În timp, grăsimea se acumulează și crește până când arterele devin atât de înguste încât sângele nu mai poate circula corect.

Ateroscleroza este afecțiunea care cauzează cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale.

În testele efectuate pe șoareci, grăsimea din artere a dispărut chiar dacă cobaii au primit mai multe doze sau doar una singură de Trodusquemine.

Medicamentul funcționează oprind enzima numită PTP1B, care crește în cazul persoanelor cu obezitate și diabet sau alte afecțiuni care includ inflamații pe o perioadă lungă de timp, cum ar inflamația plămânilor în cazul unor alergii. Pe lângă asta, cercetătorii au descoperit că este stimulată acțiunea unei proteine (AMPK), care mimează exercițiile fizice și reduce inflamațiile cronice.

Medicamentul și-a dovedit deja utilitatea în cazul pacienților cu diabet și cancer la sân, însă acum oamenii de știință au descoperit că pastila este eficientă și în bolile cardiovasculare.

„A fost testat la un nivel pre-clinic, pe șoareci, iar rezultatele de până acum sunt impresionante și au arătat că o singură doză elimină complet efectele aterosclerozei. Următorul pas este îmbunătățim rezultatele pe pacienții umani care dezvoltă ateroscleroză și boli cardiovasculare”, afirmă un cercetător.

Continue Reading

Sanatate

Ce se intampla daca pui un catel de usturoi in gura si-l tii 30 de minute

Published

on

Usturoiul este folosit de secole ca tratament pentru numeroase boli. Vindeca bolile de inima, hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de inima si ateroscleroza.

Usturoiul este folosit pentru a preveni cancerul de colon, rectal, de stomac, de sani, prostata si cancerul de plamani.

Totul se datoreaza ingredientului puternic continut, alicina.  Poti folosi catelul de usturoi ca pe o bomboana. Se baga in gura si suge ca si cum ar fi un drops. La ce te va ajuta vezi AICI.

Continue Reading

Sanatate

Nou medicament aflat în studiu pentru cancerul pulmonar

Published

on

Bolnavii de cancer pulmonar, care au dezvoltat rezistenţă la tratamentul clasic, vor avea noi şanse de vindecare cu un nou medicament aflat în stadii avansate de cercetare.

Profesorul doctor Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic din Cluj Napoca, a explicat că noul tratament se adresează pacienţilor aflaţi într-un stadiu avansat al bolii şi care dezvoltă o mutaţie genetică specifică:

”Acest medicament practic dublează supravieţuirea fără progresie a bolii faţă de chimioterapia clasică şi cu toxicitate mult mai redusă şi calitatea vieţii este mai bună. Deci ar fi toate atuurile penturu a prelua în programul naţional această moleculă. În experienţa redusă pe care o am cu această moleculă, un singur pacient până acum, se apropie de doi ani deja cu tratamentul acesta nou”, afirmă Tudor Ciuleanu.

Sursa: Rador

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse