Home » Diverse » Sanatate » Studiu: Usturoiul reduce semnificativ riscul de cancer pulmonar

Studiu: Usturoiul reduce semnificativ riscul de cancer pulmonar

O nouă cercetare sugerează că indivizii care consumă usturoi crud de două ori pe săptămână îşi înjumătăţesc riscul de a suferi de cancer de plămâni.

Cercetarea, realizată în China, a scos la iveală faptul că adulţii care includ în dietă usturoiul crud au cu 44% mai puţine şanse de suferi de acest tip de cancer.

Mai mult, s-a constatat că usturoiul are capacitatea de a reduce cu 30 de procente riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, chiar şi în rândul indivizilor fumători (fumatul fiind principala cauză a cancerului de plămâni).

Studii anterioare au sugerat că usturoiul poate proteja plămânii împotriva mai multor tulburări. Mai mult, au existat dovezi ştiinţifice care au indicat că acest aliment reduce sau îndepărtează alte afecţiuni maligne precum cancerul de colon.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii din Australia de Sud a sugerat că usturoiul ar putea reduce riscul de apariţie a tumorilor intestinale cu aproximativ o treime.

Sursa: Daily Mail

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*