Home » Diverse » Sanatate » Studiu: Mărul tratează colita ulceroasă!

Studiu: Mărul tratează colita ulceroasă!

Persoanele diagnosticate cu colită ulceroasă pot controla boala mai uşor dacă, în paralel cu tratamentul medicamentos, consumă un măr, potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea din Montana.

În coaja mărului se găsesc polifenoli, antioxidanţi cu efect antiinflamator care au capacitatea de a suprima activitatea celulelor limfocitare de tip T specifice sistemului imunitar. Colita ulceroasă este o inflamaţie cronică a intestinului gros şi este cauzată de o anomalie a sistemului imunitar ce se manifestă printr-o activitate exagerată a celulelor limfocitare T (deşi au rolul de a lupta cu agenţii patogeni, acestea atacă intestinul gros). Experimentul a fost realizat pe cobai cărora li s-a indus colita ulceroasă. Ulterior, o parte dintre cobai au primit un medicament clasic pentru această boală, iar restul polifenoli.

La finalul tratamentului, cobaii din al doilea grup mai prezentau foarte puţine celule imunitare T în colon. Cercetătorii continuă studiile pentru a vedea în ce mod polifenolii pot fi incluşi în medicamentele pentru tratarea colitei ulceroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*