Home » Diverse » Sanatate » Șofranul, planta care poate distruge tumorile canceroase fără să afecteze țesuturile sănătoase!

Șofranul, planta care poate distruge tumorile canceroase fără să afecteze țesuturile sănătoase!

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, o substanță extrasă din șofran poate distruge tumorile canceroase, notează Daily Mail.

Un medicament pe bază de colchicină, o substanță extrasă din șofran, poate să distrugă tumorile canceroase fără să afecteze țesuturile sănătoase. De asemenea, acest medicament poate distruge mai multe tumori, cum ar fi cele mamare, ale prostatei, pulmonare sau intestinale.

Se pare că în unele teste efectuate jumătate dintre tumori au dispărut după o singură injecție.

Medicamentul se află într-o etapă de dezvoltare și a fost testat doar pe șoareci. Oamenii de știință estimează că testele pe subiecți umani ar putea debuta în 18 luni și că medicamentul ar putea apărea pe piață în șase-șapte ani.

Pentru a recolta 500 de grame de sofran sunt necesare 75000 de flori care ar trebui recoltate de pe o suprafata de teren de marimea unui stadion. Planta de la care se obtine sofranul se numeste crocus si este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului) ale caror flori sunt de culoare albastru-violet, si care infloresc toamna. Originile plantei sunt localizate in Grecia, mai precis, in insula Creta in zilele noastre aceasta cultivandu-se mai ales in Spania si in India. Pretul unui Kg de sofran pur ajunge pana la 4000 euro in comert gasindu-se amestecat cu alte condimente mai ieftine ca de exemplu curcuma (turmeric).

Sofranul se obtine din pistilul florii de crocus fiind o pulbere galbena, cu parfum puternic, amarui, usor iodat si care in combinatie cu apa, culoarea devina intensa, spre portocaliu.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*