Home » Diverse » Sanatate » Sfecla roşie, arma secretă în lupta împotriva cancerului

Sfecla roşie, arma secretă în lupta împotriva cancerului

Sfecla roşie este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, vindecă anemia, curăţă sângele, previne şi combate leucemia, dar şi alte tipuri de cancer, scade tensiunea arterială, este un adevărat energizant natural şi detoxifică ficatul.

De culoare roşu închis, rezistentă la frig şi consumată de obicei fiartă sau crudă în combinaţie cu alte rădăcinoase, sfecla roşie conţine o multitudine de vitamine şi minerale care o impun drept un adevărat aliment-minune.

Sfecla roşie reprezintă o sursă bogată de vitamina B, fosfaţi, mangan şi potasiu, acesta din urmă având un rol crucial în scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, sfecla conţine multe fibre, vitamina C, magneziu, cupru şi fosfor. Este una dintre cele mai recomandate legume pentru femeile însărcinate deoarece conţine mult acid folic, calciu şi fier, dar şi vitamina E şi K. În plus substanţele sale active protejează fătul de eventualele mutaţii genetice care ar putea apărea.

Efect antioxidant şi antitumoral

Betalaina, substanţa care îi conferă sfeclei acea culoare roşu-sângerie, deţine proprietăţi antioxidante şi antitumorale. Cu toate acestea, substanţa este sensibilă la fierbere, dar mai ales la coacere. De aceea este recomandat ca sfecla să fie consumată fie crudă în combinaţie cu alte rădăcinoase, fie fiartă în propria coajă până se înmoaie, astfel încât să-şi păstreze proprietăţile naturale. Faimosul terapeut naturist de orgine austriacă Rudolf Breuss susţinea că a tratat peste 45.000 de cazuri de cancer, având la baza teoria conform căreia boala canceroasă poate fi combătută cu o cură de 42 de zile, timp în care bolnavii beau doar sucuri naturale din legume.

Terapia Breuss împotriva cancerului

În cartea sa despre tratarea cancerului cu ajutorul sucurilor de legume, vândută în peste un milion de exemplare la nivel mondial, Breuss recomandă o combinaţie de sucuri (sfeclă roşie – 100 ml, ţelină – 50 ml şi morcovi – 300 ml), care se obţine uşor cu ajutorul unui storcător electric. În opinia terapeutului, sucul de sfeclă este cel mai important deoarece blochează dezvoltarea tumorilor.

Datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar şi efectelor antioxdinate, sfecla roşie poate fi folosită cu succes în prevenirea şi combaterea leucemiei, cancerului colo-rectal, cancerului pulmonar şi a celui gastric. În cazul leucemiilor se recomandă consumul a 450 ml din sucul Breuss, zilnic, timp de două luni. După 15 zile de pauză, cura poate fi reluată. Conform specialiştilor, aceasta terapie nu intră în opoziţie cu niciun altfel de tratament, fie el alopat sau naturist.

Sucul de sfeclă roşie scade tensiunea

Sucul de sfeclă roşie are efecte uimitoare nu doar în cazul bolii canceroase, ci şi în reducerea hipertensiunii arteriale şi în scăderea riscului de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu recent publicat de Asociaţia Americană a Inimii. Efectele benefice în astfel de afecţiuni au fost demonstrate şi de un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare William Harvey de la Londra. Ei au constatat că persoanele care consumă 250 ml de suc din sfeclă roşie au tensiunea arterială mai scăzută în primele 24 de ore. Oamenii de ştiinţă spun că substanţa responsabilă pentru scăderea tensiunii o reprezintă nitraţii şi că efectele cele mai pronunţate sunt la bărbaţi, deoarece organismul acestora procesează mai uşor nitratul din surse naturale.

Atenţie!

Consumul excesiv de sfeclă roşie poate cauza paralizie temporară a corzilor vocale, dar şi tulburări digestive (greaţă, vărsături), hipocalcemie, hipotiroidism, hipovitaminoză A. În cazul diabeticilor este recomandat ca aceştia să consulte medicul specialist înainte de a consuma această legumă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.