Home » Diverse » Sanatate » Prospect Medicament: Omez, capsule

Prospect Medicament: Omez, capsule

Prospect

Indicatii:
Ulcer duodenal si gastric, reflux sau esofagita ulcerata, sindromul zollinger-ellison, ulcer indus de antiinflamatoarele nesteroidiene.

Contraindicatii
Hipersensibiltate la Omeprazol.

Precautii:
Nu va fi utilizat in afectiuni gastrice maligne. Terapia de durata va fi strict monitorizata. Nu este recomandat copiilor.

Reactii adverse:
Este in general bine tolerat, fara reactii evidente. Efectele sale adverse sunt slabe. Ele sunt rare chiar si la persoanele varstnice.

Compozitie:
Fiecare capsula cu cedare lenta contine: Omeprazol 20 mg (granule cu invelis entero-solubil).

Actiune:
Este un inhibitor al pompei de protoni din gastrocite. Omeprazol-ul este un derivat benzimidazolic substituit care actioneaza in faza finala a producerii de acid, si deci controleaza aciditatea intragastrica, indiferent de stimuli. Inhiba puternic secretia gastrica acida bazala si stimulata. Astfel, este un medicament antisecretor foarte eficace pentru vindecarea ulcerului gastro-duodenal, al esofagitei erozive si pentru reducerea secretiei gastrice acide la pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison.

Administrare:
Ulcer gastric: 20 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani. in cazuri severe doza creste la 40 mg zilnic. Esofagita de reflux: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Cazuri rebele: 40 mg o data pe zi. Ulcer duodenal: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 60 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 20-120 mg adaptat reactiei la medicament. Dozele peste 80 mg vor fi divizate in doua prize.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.