Home » Diverse » Sanatate » Paralizia poate fi VINDECATĂ cu ajutorul unui cocktail de medicamente şi a impulsurilor electrice

Paralizia poate fi VINDECATĂ cu ajutorul unui cocktail de medicamente şi a impulsurilor electrice

Pacienţii paralizaţi în urma unor leziuni ale coloanei vertebrale pot spera că în curând vor avea şansa să meargă din nou. Asta pentru că oamenii de ştiinţă au descoperit o cale de refacere a nervilor care fac legătura între măduva spinării şi creier, scrie Rtv.net.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să facă mai mulţi cobai care au avut măduva spinării secţionată să alerge din nou. Cu ajutorul unui cocktail de medicamente şi a impulsurilor electrice, cercetătorii au reulit să facă nervii care fac legătura dintre măduva spinării şi creier să “crească” la loc. Iar rezultatele au fost uimitoare. După numai două săptămâni de tratament, animalele nu numai că au reuşit să meargă din nou, dar au putut să şi urce scări sau să alerge pe bandă.

Profesorul Gregoir Courtine a explicat că în urma studiului s-a constatat că trupul are capacitatea de a se reface după leziuni despre care până acum se credea că provoacă paralizie permanentă. El este optimist în privinţa faptului că anul viitor ar putea fi demarate testele pe oameni cu leziuni ale coloanei vertebrale.

În cadrul testelor efectuate la Universitatea din Zurich s-au folosit cobai a căror măduvă fusese secţionată, însă nu complet.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*