Home » Diverse » Sanatate » Ochii albaştri, ochii căprui şi ochii verzi…

Ochii albaştri, ochii căprui şi ochii verzi…

Orice persoană se naşte cu nişte predispoziţii genetice, iar aflarea lor din timp, ajută la evitarea bolilor. Potrivit medicului primar în medicină generală Liana Comşa, aceste lucruri se pot vedea în irisul ochiului.

Există trei tipologii de ochi, care determină apariţia anumitor boli: ochii albaştri, ochii căprui şi ochii verzi.

1. Oamenii cu ochii albaştri fac parte din tipologia limfatică. Ei au ochii albaştri pentru că au o lipsă de pigment la nivelul irisului. Această tipologie este mai dezvoltată în ţările nordice, unde 40% din populaţie are ochii albaştri. Cei care fac parte din această cateogrie fac amigdalită, laringită, eczeme, fac alergii, au intoleranţe alimentare şi au hiperreacţii inflamatorii. Ei au imunitatea foarte slabă.

2. Ochii maro sau hematogeni sunt pigmentaţi şi se dezvoltă la persoane care trăiesc în zonele calde, sau în Orient. Cam 80% din populaţia globului are ochii maro. Deţinătorii aceste culori primesc foarte târziu semnale despre bolile pe care le au în corp. Astfel că dezvoltă boli cronice, precum diabet, dislipidemii, tumori, sau boli reumatismale.

3. Ochii verzi sunt o combinaţie din cele două tipologii deja prezentate şi pot să aibă o predispoziţie limfatică sau una hemtagenă, în funcţie de cum se combină genele. Persoanele cu ochii verzi dezvoltă o patologie digestivă, în mod special. Ei fac gastrite, inflamaţii ale tubului digestiv, constipaţii, toate acestea din cauza faptului că pancreasul, ficatul şi vezica biliară secretă o cantitate insuficientă de enzime. Ei au frecvent candidoze.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.