Home » Diverse » Sanatate » Noi terapii în cancerul de stomac HER2-pozitiv şi cancerul gastro-esofagian

Noi terapii în cancerul de stomac HER2-pozitiv şi cancerul gastro-esofagian

Medicamentul Herceptin este primul produs farmaceutic tintit care a demonstrat o imbunatatire a ratei de supravietuire in cancerul de stomac HER2-pozitiv si cancerul gastro-esofagian. Drept urmare, el a fost si aprobat de catre Food and Durg Administration (FDA).

Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, care, în combinaţie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacienţii care nu au primit anterior tratament pentru boala metastatică.

Potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, de compania producătoare Roche, persoanelor diagnosticate cu cancer de stomac metastatic trebuie să li se determine statusul HER2 al tumorilor, întrucât numai pacienţii cu tumori HER2-pozitiv sunt eligibili pentru tratamentul cu noul medicament şi chimioterapie.

Medicamentul produs de Roche este folosit cu succes de peste un deceniu şi pentru tratamentul cancerului de sân HER2-pozitiv.

Aprobarea FDA se bazează pe rezultatele unui studiu clinic internaţional de fază III, care a arătat că pacienţii care au primit tratament cu medicamentul amintit, în combinaţie cu chimioterapie, au trăit mai mult decât cei care au primit doar chimioterapie.

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea acestui medicament în combinaţie cu chimioterapia, pentru pacienţii cu cancer de stomac metastatic, care prezintă un nivel ridicat de receptori HER2, încă din luna ianuarie 2010. Medicamentul este înregistrat în această indicaţie şi în România.

Cancerul de stomac este pe locul al doilea între cauzele cele mai frecvente de deces prin cancer, la nivel global, şi pe locul al patrulea între cel mai diagnosticate forme de cancer, cu peste 1.000.000 de cazuri diagnosticate în fiecare an.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*