Home » Diverse » Sanatate » Menta proaspata este indicata in sindromul colonului iritabil

Menta proaspata este indicata in sindromul colonului iritabil

Gustul placut si racoros al mentei este completat si de o serie de beneficii pentru sanatate. Recent, cercetatorii australieni au descoperit faptul ca menta poate usura disconfortul abdominal al pacientilor care sufera de sindromul colonului iritabil. Afla si alte beneficii ale infuziilor si extractelor de menta!
Cea mai eficienta forma de folosire a mentei este ceaiul, eficient mai ales in boala diareica, dar menta proaspata ofera mai multe avantaje datorita substantelor pe care le contine.

Frunzele de menta contin uleiuri volatile, flavonoizi si tanin; mentolul actioneaza asupra mucoasei gastrice, avand un rol de relaxare, inlatura senzatia de greata si aparitia eventualelor varsaturi.

Uleiurile volatile din frunzele de menta sunt foarte importante in tratarea diveselor afectiuni digestive, respiratorii circulatorii, relaxeaza musculatura, proprietati antiseptic impotriva unor infectii, proprietati carminative (calmeaza durerile abdominal si favorizeaza emisia de gaze.

Menta stimuleaza secretia de bila si, in consecinta, aceasta se elimina in duoden cu o mai buna digestive. Taninul continut de frunzele de menta actioneaza asupra tractului intestinal, avand o actiune dezinfectanta.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*