Home » Diverse » Sanatate » Daclatasvir + Asunaprevir: Vindecarea de hepatita C va fi posibilă peste doi ani!

Daclatasvir + Asunaprevir: Vindecarea de hepatita C va fi posibilă peste doi ani!

Vindecarea de hepatita C, virus care în Spania afectează circa 800.000 de persoane şi care cauzează ciroză şi cancer de ficat, va fi o realitate peste doi ani, susţin cercetătorii, care au apreciat duminică drept ‘revoluţionare’ progresele înregistrate în tratarea acestei boli, informează agenţia spaniolă de presă EFE, citat de Agerpres.

Doctorul Jacob George, profesor de gastroenterologie şi hepatologie la Universitatea din Sydney (Australia) a abordat, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Taipei (Taiwan), rezultatele unui promiţător studiu în faza a II-a, publicat în The New England Journal of Medicine.

Pentru prima dată, s-a demonstrat ‘posibilitatea ca hepatita C să poată fi vindecată’, deoarece o nouă combinaţie de medicamente în curs de cercetare înlătură cu succes infecţia provocată de genotipul 1 al virusului hepatic C, mai greu de tratat, la pacienţii care nu răspund la tratamentul prealabil, a explicat Jacob George într-o conferinţă de presă.

Potrivit medicului, bolnavii în cazul cărora nu a fost eficient tratamentul cu PEG-interferon alfa şi ribavirina, au primit o combinaţie de doi agenţi antivirali (daclatasvir şi asunaprevir), ceea ce a eradicat virusul din sânge ‘la toţi pacienţii’ care au participat la studiu.

Jacob George s-a referit, de asemenea, la rezultatele ‘încurajatoare’ privind efectele secundare, care sunt ‘minore’, în niciun caz ‘serioase’, între care diareea moderată.

Şeful serviciului de hepatologie de la Spitalul Vall d’Hebron din Barcelona, Rafael Esteban, a semnalat pentru EFE că hepatita C genotip 1 este cea mai frecventă, mai greu de tratat şi principala cauză a cancerului hepatic şi a cirozei cronice, care, în multe cazuri, se încheie cu un trasplant.

În cazul a 80% dintre cei afectaţi, boala va deveni cronică, 20% vor dezvolta ciroza şi, dintre aceştia, 25% ar putea fi afectaţi de un cancer de ficat, a precizat doctorul Pei-Jer Chen de la Centrul de cercetare a hepatitei din cadrul Spitalului NTU (Taiwan National University) din Taipei.

În perioada 2005-2009, genotipul 1 al virusului hepatic C a cauzat în Spania 43.217 episoade de ciroză, 12.900 hepatocarcinoame, 1.632 trasplanturi şi 27.871 decese, adaugă sursa citată.

5 comentarii

  1. Ma bucur ca au aparut aceste medicamente , eu sunt o fericita deoarece tratamentul cu interferon si ribavirina a fost foarte bun dar in timp este posibil sa se activeze virusul din nou.Sunt purtatoare de virus c din 1996.La spitalul Fundeni sunt doctori foarte bine pregatiti, in special doctorita Laura Iliescu.

  2. Doamne ajuta,am 27 de ani,am in copil mic si sunt bolnav de hepatita c de doi ani cu viremie 1.200.000 ui Este un virus care te deprima,te sperie,daca as scapa de el doctorii imi vor deveni zei

  3. sint in ttt cu asunaprevir si daclatasvir de citeva zile 2 medicamente dimineata si 1 seara o sa va tin la curent cum merge ttt.doamne ajuta si multa sanatate

  4. Sper din tot sufletul sa apara si la noi aceste 2 medicamente,deoarece am luat virusul c din o transfuzie de singe la o operatie de ulcer din 1989 ian,in 2004 am facut pegasis si ribavirina dupa 12 luni tratament ,viremia a fost negativa 0 dar la 6 luni dupa tratament am facut recadere(mi-a aparut din nou)si in 2010 am inceput al 2 tratament cu peghintron si ribavirina dar dupa 10 zile nu l-am mai suportat si l-am intrerupt,raminind cu anumite simtome,de gust,simt miros…si am vorbit cu prof. Mihai Voiculescu cel care m-a tratat spunindu-mi ca a participat la un simpozion in Anglia si sunt 2 medicamente in vaza de experimentare si se pare ca dau rezultate dar mai dureaza pina ori iesi pe piata.Se pare ca stadiul de experimentare se apropie de sfirsit si vor aparea pe piata pentru cei suferinzi de aceasta boala cumplita.

  5. Buna ziua, mesajul este pt. Zara care a specificat ca face tratamentul cu aceste 2 medicamente.Puteti sa-mi spuneti de unde le-ati luat?
    Multumesc frumos.
    Alina_guta2003@yahoo.com

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.