Home » Diverse » Sanatate » Boala Parkinson, tratabilă cu o singură injecţie în creier

Boala Parkinson, tratabilă cu o singură injecţie în creier

Potrivit unor cercetători britanici, oamenii care suferă de boala Parkinson pot fi vindecaţi pintr-o simplă injecţie în creier, informează Daily Mail.

Cu ajutorul tratamentului mersul şi dexteritatea s-au improvizat în cazul multor pacienţi, iar alţii au putut să meargă cu autobuzul şi chiar să finalizeze o rundă de golf, lucruri pe care nu le mai puteau finaliza după ce au fost diagnositcaţi cu Parkinson.

Din cauza distrugerii lente şi progresive a neuronilor, coordonarea dispare, pacienţii prezentând gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală.

În urma studiului cercetătorii au descoperit că administrând medicamentul L-dopa, dopamina creşte, însă poate cauza probleme la nivelul muşchilor.

După ce nouă pacienţi au fost injectaţi cu L-dopa tremurul şi instabilitatea s-au redus, în procent de 43%.

Boala Parkinson are o evoluţie progresivă, iar semnele şi simptomele se acumulează în timp. Această afecţiune evoluează lent astfel încât majoritatea pacienţilor beneficiază de numeroţi ani de viaţă activă după stabilirea diagonisticului. La scară mondială, boala este diagnosticată la 300.000 de persoane în fiecare an. Incidenţa şi prevelanţa bolii cresc odată cu vârsta.

Parkinson afectează 1% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Rareori, boala survine în copilărie sau adolescenţă. Incidenţa bolii este de 1,5 ori mai mare la bărbaţi decât la femei.

Un comentariu

  1. va rog foarte multe vreau sa aflu mai multe detalii in legatura cu injectia in creier pentru boala parkinson, unde sa desfasurat operatiunea si cum as putea lua legatura cu ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*