Home » Diverse » Sanatate » Alimentatie sanatoasa: Floricelele simple de porumb sunt benefice pentru inima

Alimentatie sanatoasa: Floricelele simple de porumb sunt benefice pentru inima

Consumati alimente functionale daca vreti sa va mentineti organele interne in perfecta stare pe termen lung. De exemplu, spanacul si portocalele sustin acuitatea vederii. Floricelele simple de porumb sunt benefice pentru inima.

Soia poate furniza elemente vitale pentru sistemul muscular. Pentru un creier in forma maxima, sunt recomandate somonul si tonul in suc propriu.

In natura, exista si o categorie speciala de alimente care ne pot apara de boli grave, precum Alzheimer, hipertensiune, artrita sau cancer.

Alimentele functionale sunt alimentele care, prin compusii biologici activi, au rolul de a mentine o stare optima de sanatate fizica si mentala.

Alimentele benefice pentru preventia unor boli precum cataracta sau degenerescenta retiniana sunt alimente care sunt bogate in luteina. Ea se gaseste in principal in legume verzi precum frunzele de spanac, frunzele de salata, broccoli, dar si in fructe galben portocalii: portocale, mango, dovleac.

Studiile au demonstrat ca luteina are rol in filtrarea luminii albastre. Astfel, prin acest efect protejeaza retina. Pentru creier si prevenirea bolii Alzheimer se recomanda alimentele bogate in fibre, in acizi grasi Omega 3, acid folic, vitamin B12 si antioxidanti.

Ca sa numim concret: pestele, pestele oceanic de tip ton, somon, semintele bogate in acizi Omega 3 vegetali , leguminoasele, legumele cu frunze verzi bogate in acid folic si citricele, afinele si vitamina B12 din alimentele cu proteine de calitate, din produsele din carne.

Benefic pentru sistemul nervos si prevenirea depresiei este pestele gras, adica somonul, macroul sau heringul. La fel de bune sunt si anumite grasimi din galbenusul de ou sau organe precum ficatul sau inima. Dintre alimentele de natura vegetala favorabile creierului, numim zmeura, spanacul, bananele si afinele.

autor: Pro TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*