Home » Diverse » Sanatate » Adcetris, pastila care inlocuieste chimioterapia

Adcetris, pastila care inlocuieste chimioterapia

Dupa 13 ani de testari, Administratia americana pentru medicamente a aprobat o pastila care inlocuieste chimioterapia pentru bolnavii care sufera de leucemie.

Noul medicament, denumit Adcetris (brentuximab vedotin), si-a dovedit eficienta in 94% din cazuri la testele cu pacienti care s-au oferit voluntari. In plus, spre deosebire de chimioterapie, tratamentul nu are efecte adverse si nu provoaca starea de rau, dupa ce este administrat.

Din această săptămână, specialiştii pot prescrie Adcetris pentru tratarea limfocitelor, celule care produc cancer de sânge.

8 comentarii

 1. Ciprian Marinescu

  Doresc sa apuc ziua cind aceasta boala nenorocita al carui nume nu doresc sa-l pronunt , va fi complet eradicata.

 2. sunt total de acord cu tine Cipriane

 3. A-si dori sa stiu cand aceste citostatice vor fi inlocuite cu minunatul medicament ADCETRIS

 4. Informatiile nu sunt exacte. Brentuximab Vedotin nu inlocuieste chimioterapia si nu are efect asupra oricarui cancer al sangelui – nu se utilizeaza pentru tratarea leucemiei. Este recomandat pacientilor cu Limfom Hodgkin care nu au avut evolutie favorabila in urma protocoalelor de chimioterapie standard sau/si transplantului autolog de celule stem hematopoietice. Mai exact spus, este ultima speranta a pacientilor cu Limfom Hodgkin. Nu mai vorbim de faptul ca are un cost foarte mare, de circa 7500 Euro/fiola in Europa, ajungand la un cost total pentru un tratament complet pe care putini si l-ar putea permite.

 5. Poate ca ziua a venit de mult,dar voi unde cautati!Doar la ce vi se baga pe gat?

 6. Eu tocmai ce am terminat cu aceasta minune de medicament si nu a avut nici un efect dupa auto transplant si patru runde de chimio a cate sase luni fiecare acum sunt la a cincea runda ,sant cu LH poate la alti merge acest brentximab la mine nu a mers

  • Bună Florin,sotului meu i s-a propus să facă tratament cu acest medicament. Ar fi posibil,te rog din tot sufletul,sa putem vorbi câteva detalii. Suntem foarte speriați. Mulțumesc mult Lidia Stan. Adresa mea de mail este stanlidianaomi@yahoo.com

   • Buna seara.in ce stadiu e boala ?va rog sa mi spuneti daca a ti folosit acest medicament si daca v a ajutat sotul.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.