Home » Diverse » Retete » Tortul de ciocolată cu cremă de castane te scapă de varice!

Tortul de ciocolată cu cremă de castane te scapă de varice!

Preparatele din castane sunt recomandate în problemele vasculare ca varice, flebite, tromboze, chiar şi ulcere varicoase, crampe musculare în gambă sau hemoroizi.

În plus, castanele sunt bogate în vitaminele din complexul B (B1 şi B2), vitamina C (la fel de multă ca în citrice) şi amidon, care este bun şi în bolile de stomac. Datorită acestor proprietăţi şi a conţinutului nutritiv, castanele ajută la regenerarea capilară, grăbesc vindecarea vânătăilor, luxaţiilor şi reduc inflamarea capilarelor de pe picioare.

Iată cum să preparaţi un tort de ciocolată cu cremă de castane şi nuci bogate în antioxidanţi naturali, ca să scăpaţi de varice şi vase capilare sparte.

Ingrediente:
300 grame făină
5 ouă
150 grame ciocolată cu lapte
125 ml lapte
100 grame zahăr
60 grame zahăr pudră
60 grame unt gras (80% grăsime)
Praf de copt
Câteva linguri pudră de cacao
Sare

Ingrediente cremă de castane:
500 grame piure de castane
200 grame unt
Esenţă de vanilie, rom

Mod de preparare tort de ciocolată:

Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade. Puneţi laptele la fiert, împreună cu ciocolata. Până se omogenizează amestecul pe foc, separaţi gălbenuşurile de albuşuri.
Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi bateţi tare cu mixerul, până ce albuşurile devin sticloase.

Separat amestecaţi untul cu zahărul pudră, adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi bine. Adăugaţi ciocolata cu laptele după ce s-au răcit bine şi amestecaţi din nou.
Adăugaţi făina şi praful de copt, apoi pudra de cacao, până obţineţi o cremă consistentă şi colorată după gust.

La final amestecaţi şi albuşurile bătute spumă, cu grijă cu o lingură (nu cu mixerul sau telul, pentru a nu sparge bulele de aer). Astfel, blatul de tort va fi mai pufos.
Coaceţi circa 45-50 de mintue şi încercaţi la final cu o scobitoare dacă este bine făcut.

Mod de preparare cremă de castane:

Amestecaţi cu mixerul piureul de castane cu untul până la omogenizare şi adăugaţi, după gust, esenţe de vanilie sau rom.

Tăiaţi blatul şi însiropaţi cu puţin sirop de zahăr cu cacao şi esenţă de rom dacă este necesar. Aplicaţi un strat de cremă la mijloc şi unul deasupra.

Ornaţi cu castane fierte sau coapte şi curăţate şi nucă măcinată.

Sursa: Unica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*