Home » Diverse » Retete » Tort de ciocolată – Reţete de sărbătoare

Tort de ciocolată – Reţete de sărbătoare

INGREDIENTE
Pentru blat
4 ouă
1 praf sare
4 linguri zahăr
4 linguri făină
150 g unt
300 g ciocolată amăruie
4 linguri cacao
2 linguri rom natural

Pentru cremă
4 gălbenușuri
150 g ciocolată amăruie
100 ml lapte
150 g zahăr pudră
2 pliculete zahăr vanilat
1 lingura făină
300 g unt
2 linguri coniac

Pentru ornat
ornamente de ciocolată
2 linguri cacao
fistic

PREPARARE

1. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă împreună cu un praf de sare, rom, zahăr și unt. Se adaugă ciocolata amăruie, cacaua și făina cernută. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 150°C.

2. Într-un alt vas se pun gălbenușurile, sarea, zahărul vanilat, ciocolata, făina și laptele. Se fierb la baie de aburi şi se lasă să se răcească. Se freacă untul cu coniacul și se adaugă crema puțin câte puțin.

3. Se taie blatul în 2-3 foi și se umplu cu cremă. Se pudrează cu cacao și se ornează cu ciocolată și fistic prăjit. Se lasă 2-3 ore la rece.

Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 10 min

Sursa: Unica.ro

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.