Home » Diverse » Retete » Retete de sarbatoare: Chec umplut

Retete de sarbatoare: Chec umplut

Ingrediente
500 g făină
2 ouă
1 plic drojdie
1 ceasca lapte
150 g unt topit
100 g zahăr
1 praf sare
1 esenţă de rom
3 pliculete zahăr vanilat
100 g lămâie zaharisită, fin tocată
100 g migdale măcinate
100 g stafide
1 albuş
150 g marţipan
50 g fistic
50 g unt topit
50 g zahăr pudră

Preparare

1. Se pune făina într-un castron, se frământă drojdia cu degetele şi se presară deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele şi se mai frământă câteva minute apoi se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră.

2. Albuşul se bate spumă cu zahărul vanilat, se taie marţipanul şi, împreună cu migdalele şi fisticul, se amestecă bine până se omogenizează.

3. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 175° C, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul se netezeşte pe planşetă cu sucitorul şi pe deasupra se toarnă pasta de marţipan şi se rulează aluatul. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul încins.

4. Când checul s-a copt, se scoate din cuptor şi se stropeşte cu unt topit pe deasupra iar după aceea se cerne zahărul pudră. La sfârşit, se lasă să se răcească pe un grătar. Se poate păstra pufos într-o folie de aluminiu.

Sursa: Chec umplut

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.