Home » Diverse » Retete » Retete de Paste: Drobul din carne de pui

Retete de Paste: Drobul din carne de pui

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti, aflam de pe gandul.info .

Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

Deoarece carnea de miel nu este pe placul meu, am ales varianta cu drobul din carne de pui.

Drob de pui

Ingrediente:

● o pungă de ficăţei de pui
● o pungă de inimi şi pipote de pui
● un piept de pui
● două legături de ceapa verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● trei ouă crude
● patru ouă fierte
● amestec de condimente de drob
● pesmet
● ulei
● sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi şi pieptul de pui cu un praf de sare fiecare în vase diferite, cât fierb se curăţă, spală şi se toacă foarte mărunt ceapa şi verdeaţa. După ce a fiert carnea şi măruntaiele se toacă şi ea la maşina de tocat sau robot apoi se amestecă cu ceapă, verdeaţă, două ouă crude, condimentele şi sare după gust. Se tapetează tava cu ulei şi pesmet se pune o jumătate din compoziţie se pun ouăle fierte întregi şi se pune restul de compoziţie şi se dă la cuptor, după ce a fost încălzit în prealabil, la foc moderat timp de 30-40 de minute, apoi se scoate, se unge cu ou bătut şi se mai dă la cuptor până se rumeneste

Mentiuni: Se lasă să se răcească apoi se scoate din tavă se taie feli şi se serveşte alături de roşii, branzeturi şi măsline.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*