Home » Diverse » Retete » Retete: Chifteluţe de curcan în sos

Retete: Chifteluţe de curcan în sos

Ingrediente

400 g carne de curcan tocată
1 ou
1 legatura mărar
1 legatura pătrunjel
2-3 fire de ceapă verde
sare
piper alb măcinat

Pentru sos

2-3 ardei graşi verzi
4 ardei gras roşu
1 ceapă albă
3 roşii
2-3 căţei de usturoi

Pentru garnitură

500 g fasole verde fideluţă
3-4 lingurite ulei de măsline
2 lingurite oţet balsamic
1 legatura pătrunjel
1 lingurita zahăr
2 căţei de usturoi

Preparare

1. Carnea tocată se amestecă cu verdeaţa şi ceapa, mărunţite. Se adaugă oul, sare şi piper şi se frământă compoziţia.
2. Fasolea fideluţă se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

3. Din compoziţia de carne se fomează chifteluţele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Apoi se scot, într-un bol.
4. Se curăţă ceapa, usturoiul, ardeii şi roşiile, se toacă mărunt şi se pun în cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe. Se adaugă 100 ml apă şi se lasă să fiarbă. Spre sfârşit, se pune sare şi piper şi se toarnă peste chifteluţele fierte. Fasolea verde se pregăteşte cu ulei, oţet şi pătrunjel şi se serveşte cu chiftele.

Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 20 min
Timp de fierbere: 50 minute

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*