Home » Diverse » Retete » REŢETA ZILEI: Tiramisu cu rom

REŢETA ZILEI: Tiramisu cu rom

Tiramisu este un desert de origine italiana. El este foarte celebru peste tot in lume, gasindu-se in cele mai variate localuri de pe mapamond.

Ingrediente:

3 galbenusuri
100 gr zahar
250 gr frisca
150 gr mascarpone
rom
cacao
piscoturi
vanilie
400 ml cafea naturala

Mod de preparare:

Intr-un bol adaugam galbenusurile cu zaharul si le mixam pana devin ca o crema. Se adauga mascarpone, amestecam usor, apoi adaugam frisca batuta cu vanilie.

Intr-o tava tapetata cu folie se adauga piscoturile trecute rapid prin cafeaua aromatizata cu rom. Se pun in tava unul langa altul, se adauga crema, apoi restul de piscoturi, ultimul strat fiind de crema. Peste crema se adauga cacao cu ajutorul unei site, pentru a avea un aspect uniform. Se lasa la rece pentru cateva ore.

Se serveste rece.

Reţetă oferită de Bucataria-Romaneasca.ro.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*