Home » Diverse » Retete » REŢETA ZILEI: Paleuri

REŢETA ZILEI: Paleuri

Bucataria-romaneasca.ro recomandă un desert deosebit, foarte apreciat, cu cremă de ciocolată.

Ingrediente:

300 gr unt
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
450 g faina
2 plicuri zahar vanilat
1/2 plic praf de copt

Pentru crema de ciocolată:

2 oua
100 ml lapte
150 gr ciocolata
250 gr unt sau margarina
esenta de rom
150 gr zahar

Mod de preparare:

Crema: Intr-o cratita se adauga ouale, zaharul, laptele, ciocolata si amestecam bine. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.

Se ia de pe foc si se pune la rece.

Separat, intr-un vas, untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita, iar la final se adauga esenta de rom.

Fursecurile:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin. Se adauga ouale, unul cate unul, si se mixeaza pana devine o compozitie omogena. Se adauga vanilia si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Vom obtine o compozitie numai buna de turnat fusecurile. Avem nevoie de un pos cu dui (varf rotund) in care punem compozitie iar intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia sub forma de buline, cu distanta mica intre ele.

Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt cca 10 min, cand baza devine pe margine aurie – sunt gata.

Cand sunt reci se umplu 2 cate 2 cu crema, se glazureaza cu ciocolata topita si se introduc la frigider pentru 1-2 ore.

In crema de ciocolata puteti adauga si nuca.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*