Connect with us

Retete

Reţetă de post: supă de ciuperci cu paste

Published

on

Ingrediente

400 g ciuperci proaspete
o legătură ceapă
2-3 morcovi
1-2 legături pătrunjel
200 g paste fusilli
sare
piper
3 linguri ulei
2 l apă

Mod de preparare

1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea.

2. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.

3. Ciupercile se taie feliuţe potrivite şi se călesc în ulei. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.

5. După ce au fiert legumele, se adaugă pastele fierte.

6. Supa se condimentează cu sare, piper şi, spre sfârşit, se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Retete

Reţete tradiţionale pentru Paşte: Borş de miel

Published

on

Borş de miel

• 1 litri borş 
• 1 kg costiţe de miel 
• 1 cutie de smântână 
• sare, piper 
• 1 ceapă 
• 4 morcovi
• 200 ml suc de roşii 
• 2 căţei de usturoi 
• 1 legatura leuştean verde 
• 3-4 boabe de piper 
• 1 foaie dafin
• 1 lingurita zeamă de lămâie

Se spală bine costiţele de miel, se curăţă de pieliţe şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare, la foc mic.

Se curăţă ceapa, morcovii şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt. Când încep să fiarbă costiţele, se ia spuma şi se pun zarzavaturile.

Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce a fiert carnea şi se desface de pe os, se adaugă borşul fiert, sucul de roşii şi se potriveşte de gust cu sare, piper.

Separat, se pun într-un bol smântâna, zeama de lămâie, un praf de piper, unt tocat şi se lasă la rece. Se spală şi se taie leuşteanul mărunt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu smântână şi leuştean.

Continue Reading

Retete

Retete de Paste: Drobul din carne de pui

Published

on

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti, aflam de pe gandul.info .

Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

Deoarece carnea de miel nu este pe placul meu, am ales varianta cu drobul din carne de pui.

Drob de pui

Ingrediente:

● o pungă de ficăţei de pui
● o pungă de inimi şi pipote de pui
● un piept de pui
● două legături de ceapa verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● trei ouă crude
● patru ouă fierte
● amestec de condimente de drob
● pesmet
● ulei
● sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi şi pieptul de pui cu un praf de sare fiecare în vase diferite, cât fierb se curăţă, spală şi se toacă foarte mărunt ceapa şi verdeaţa. După ce a fiert carnea şi măruntaiele se toacă şi ea la maşina de tocat sau robot apoi se amestecă cu ceapă, verdeaţă, două ouă crude, condimentele şi sare după gust. Se tapetează tava cu ulei şi pesmet se pune o jumătate din compoziţie se pun ouăle fierte întregi şi se pune restul de compoziţie şi se dă la cuptor, după ce a fost încălzit în prealabil, la foc moderat timp de 30-40 de minute, apoi se scoate, se unge cu ou bătut şi se mai dă la cuptor până se rumeneste

Mentiuni: Se lasă să se răcească apoi se scoate din tavă se taie feli şi se serveşte alături de roşii, branzeturi şi măsline.

Continue Reading

Retete

Reţete tradiţionale pentru Paşte: Stufat de miel cu vin

Published

on

Stufat de miel cu vin

• 800 g carne de miel
• 40 fire ceapă verde
• 20 fire usturoi verde
• 2 linguri ulei
• 1 lingurita făină
• 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet
• 2-3 linguri bullion
• sare, piper

Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea.

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se amestecă cu grijă să nu se ardă şi să nu se rupă.

Se mai lasă câteva minute pe aragaz să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă borşul, vinul sau oţetul, bulionul şi făina, amestecând continuu.

Se transferă totul într-o tavă şi se bagă la cuptor. Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca să fiarbă înăbuşit până scade cât trebuie.

Stufatul se serveşte cald, ornat cu frunze de pătrunjel.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse