Connect with us

Retete

Ușor de pregătit: Prăjitura deșteaptă

Published

on

La desert va propunem o reteta foarte simpla: prajitura destepta. I se spune asa pentru ca la cuptor se va “alege” blatul de crema, cu toate ca ingredintele se pun laolalta, in acelasi timp, la copt.

Ingrediente
4 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 linguriţă cu esenţă de vanilie
125 g unt topit
125 g făină
500 ml lapte călduţ

Mod de preparare
1. Bate albuşurile spumă tare şi lasă-le deoparte.
2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se transform într-o cremă fină. Încorporează esenţa de vanilie, untul topit şi făina, în 2-3 tranşe, amestecând până când omogenizează.
3. Adaugă şi laptele amestecând continuu. La sfârşit, adăugă şi albuşurile, în 3-4 reprize, amestecând uşor cu o spatulă până compoziţia devine omogenă (compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema ).
4. Unge cu unt un vas de copt , apoi toarnă aluatul obţinut şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 60 de minute sau până când partea de sus devine aurie.
5. Lasă la răcit cel puţin 2 ore, în tavă, apoi porţionează direct în vas. Pudrează cu zahăr vanilat şi serveşte.

Truc. Ca să fie albuşurile ferme, bate-le cu un praf de sare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Retete

Reţete tradiţionale pentru Paşte: Borş de miel

Published

on

Borş de miel

• 1 litri borş 
• 1 kg costiţe de miel 
• 1 cutie de smântână 
• sare, piper 
• 1 ceapă 
• 4 morcovi
• 200 ml suc de roşii 
• 2 căţei de usturoi 
• 1 legatura leuştean verde 
• 3-4 boabe de piper 
• 1 foaie dafin
• 1 lingurita zeamă de lămâie

Se spală bine costiţele de miel, se curăţă de pieliţe şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare, la foc mic.

Se curăţă ceapa, morcovii şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt. Când încep să fiarbă costiţele, se ia spuma şi se pun zarzavaturile.

Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce a fiert carnea şi se desface de pe os, se adaugă borşul fiert, sucul de roşii şi se potriveşte de gust cu sare, piper.

Separat, se pun într-un bol smântâna, zeama de lămâie, un praf de piper, unt tocat şi se lasă la rece. Se spală şi se taie leuşteanul mărunt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu smântână şi leuştean.

Continue Reading

Retete

Retete de Paste: Drobul din carne de pui

Published

on

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti, aflam de pe gandul.info .

Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

Deoarece carnea de miel nu este pe placul meu, am ales varianta cu drobul din carne de pui.

Drob de pui

Ingrediente:

● o pungă de ficăţei de pui
● o pungă de inimi şi pipote de pui
● un piept de pui
● două legături de ceapa verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● trei ouă crude
● patru ouă fierte
● amestec de condimente de drob
● pesmet
● ulei
● sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi şi pieptul de pui cu un praf de sare fiecare în vase diferite, cât fierb se curăţă, spală şi se toacă foarte mărunt ceapa şi verdeaţa. După ce a fiert carnea şi măruntaiele se toacă şi ea la maşina de tocat sau robot apoi se amestecă cu ceapă, verdeaţă, două ouă crude, condimentele şi sare după gust. Se tapetează tava cu ulei şi pesmet se pune o jumătate din compoziţie se pun ouăle fierte întregi şi se pune restul de compoziţie şi se dă la cuptor, după ce a fost încălzit în prealabil, la foc moderat timp de 30-40 de minute, apoi se scoate, se unge cu ou bătut şi se mai dă la cuptor până se rumeneste

Mentiuni: Se lasă să se răcească apoi se scoate din tavă se taie feli şi se serveşte alături de roşii, branzeturi şi măsline.

Continue Reading

Retete

Reţete tradiţionale pentru Paşte: Stufat de miel cu vin

Published

on

Stufat de miel cu vin

• 800 g carne de miel
• 40 fire ceapă verde
• 20 fire usturoi verde
• 2 linguri ulei
• 1 lingurita făină
• 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet
• 2-3 linguri bullion
• sare, piper

Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea.

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se amestecă cu grijă să nu se ardă şi să nu se rupă.

Se mai lasă câteva minute pe aragaz să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă borşul, vinul sau oţetul, bulionul şi făina, amestecând continuu.

Se transferă totul într-o tavă şi se bagă la cuptor. Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca să fiarbă înăbuşit până scade cât trebuie.

Stufatul se serveşte cald, ornat cu frunze de pătrunjel.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse