Home » Diverse » Retete » Dulceaţă din flori de salcâm

Dulceaţă din flori de salcâm

Salcâmul înfloreşte începând din primele zile ale lunii mai şi până la sfârşitul lunii iunie, înflorirea durând 8-20 zile. Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie printre cele mai apreciate.

Cantităţi: 500 g flori, 1 l apă, 800 g zahăr, vanilie, zeamă de la o lămâie.

Preparare: Culegem florile de salcâm cu o zi înainte de a prepara dulceaţa. Le spălăm şi le lăsăm să se scurgă si să se usuce bine. Pregătim un sirop din apă şi zahăr pe care-l fierbem până când se leagă. Adăugăm florile. Apoi, siropul trebuie să mai clocotească timp de 3 minute. După aceea, luăm vasul de pe foc şi îl acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămâie. Dulceaţa va mai fierbe până când va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Caldă, se pune în borcane sterilizate.

Un comentariu

  1. Imi poate spune cineva cate kg de flori (proaspat culese) de salcam contine o galeata de 10L?

    Multumesc

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*