Home » Diverse » Retete » Dragnea și Grindeanu, invitați la ceremonia de învestire a lui Trump de un om de afaceri acuzat de corupție

Dragnea și Grindeanu, invitați la ceremonia de învestire a lui Trump de un om de afaceri acuzat de corupție

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și șeful Guvernului, Sorin Grindeanu, au fost invitați în SUA pentru a asista la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

Invitația către Liviu Dragnea a fost semnată de Elliott Broidy. Potrivit presei din SUA, Elliott Broidy este un om de afaceri din California, de origine israeliană, care a fost găsit vinovat de acordarea, în anul 2009, a unei mite de un milion de dolari. Totuși, acest lucru nu l-a împiedicat să intre ulterior în echipa lui Trump.

Administrația prezidențială: Singurii care îi reprezintă pe șefii de stat și de guven sunt diplomații români acreditați la Washington

Administrația prezidențială a revenit, luni seara, cu un comunicat de presă, în care precizează că nicio delegație străină nu este invitată oficial la ceremonie.

„Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington”, precizează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român.

„România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se mai precizează în comunicat.

Mai multe amanunte gasiti pe romanialibera.ro…

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.