Home » Diverse » Retete » DESERT DE POST: Gogoşele mexicane (churros) cu scorţişoară

DESERT DE POST: Gogoşele mexicane (churros) cu scorţişoară

Ingrediente:

1 ceaşcă apă
3 linguri zahăr
Un praf de sare
2 linguri ulei
1 ceaşcă făină
Ulei pentru prăjit
Zahăr pudră, pentru ornat
1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Într-o tigaie mică, amestecaţi apa, 3 linguri de zahăr, sare şi 2 linguri de ulei. Fierbeţi amestecul puţin şi daţi deoparte.

Adăugaţi făina şi amestecaţi până formaţi o bilă de cocă pentru churros.
Încingeţi ulei într-o altă tigaie, destul cât să acopere gogoşelele mexicane.

Treceţi aluatul printr-o maşină de tocat (sau maşină de paste sau şpriţ pentru orant frişcă), astfel încât să obţineţi nişte fâşii lungi. Tăiaţi bucăţi din aluatul astfel format şi puneţi la prăjit.

Pudraţi cilindrii din aluat prăjit cu zahăr pudră şi scorţişoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*