Home » Diverse » Primaria Bacău plăteste cu 1,3 milioane de lei minciuna numită “Bacău-Capitala Tineretului din România 2017”

Primaria Bacău plăteste cu 1,3 milioane de lei minciuna numită “Bacău-Capitala Tineretului din România 2017”

Vineri, 14 aprilie, Consiliul Local al municipiului Bacău a fost convocat în ședință extraordinară.

7 puncte au fost pe ordinea de zi, printre proiecte numărându-se regulile și domeniile pentru finanțările pe Legea 350, program anual de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes general, valabil în 2017.

Primarul Cosmin Necula a propus, față de bugetul de anul trecut, tăierea a aproape jumătate din suma pe care municipalitatea o alocă domeniului “Sport”.

Iată alocarile bugetare propuse de primar în deschiderea ședintei extraordinare de vineri:
Sport: 3 milioane (un minus de 2,7 mil.);
Tineret: 1 milion (un plus de 0,7 mil.);
Cultură: 50.000 lei (un minus de 1,25 mil.);
Educație: 50.000 lei (un minus de 181.250);
Mediu: 0 lei (un minus de 181.250);
Social: 0 lei (un minus de 500.000);
Culte: 0 lei (un minus de 1,9 mil.).

Față de varianta inițială a proiectului de hotărâre, consilierii locali au decis următoarele alocări:
Sport: 3 milioane (un minus de 2,7 mil.);
Tineret: 1,3 milioane (un plus de 1 mil.);
Social: 800.000 lei (un plus de 300.000);
Cultură: 50.000 lei (un minus de 1,25 mil.);
Educație: 50.000 lei (un minus de 181.250);
Mediu: 0 lei (un minus de 181.250);
Culte: 0 lei (un minus de 1,9 mil.).

Asadar, minciuna numită “Bacău – Capitala Tineretului din România” a primit din partea consilierilor locali un plus de 300.000 de mii de lei, ajungându-se astfel la astronomica sumă de 1,3 milioane de lei, în timp ce amputarea criminală de la capitolul “Sport” nu a interesat pe nimeni și e revoltător faptul că niciunul dintre consilierii din opoziție nu a avut absolut nicio observaţie de făcut.

Cine să-i explice primarului si consilierilor locali că una este să aduci meciuri de Liga Campionilor la Bacău (a făcut-o echipa de volei feminin Stiinţa Bacău, nu cu mulţi ani în urmă, și multă lume din Europa a aflat pentru prima dată de existenţa municipiului Bacău) și alta este să vopsești cât mai frumos realitatea urâtă din Bacău? Cine? Halal opozitie!

De ce se ţine morţis ca peste această realitate sumbră să se aplice un strat gros de fard, asta e greu de înteles. De ce sunt risipiţi cu atâta lejeritate 1,3 milioane de lei, bani publici, pe imitatul jocului de baschet în faţa hotelului Decebal (Streetball Challenge nu a interesat pe nimeni în anii trecuţi, fiind o prosteală infantilă) și mimatul actoriei pe scena Teatrului Bacovia (ID Fest e mai mult o paradă a modei în versuri fără rimă), este iarăși de domeniul bizarului absolut.

Astfel stând lucrurile in  proaspătul Oraș European al Sporturilor, mai poate fi salvat sportul de performanţă băcăuan? Altă întrebare!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.