Home » Diverse » Politica romaneasca » Klaus Iohannis: Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

Klaus Iohannis: Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri Guvernul pentru adoptarea OUG privind Codurile penale, susținând că ”această chestiune nu este tolerabilă”.

“Este inadmisibil, o bătaie de joc ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o documentație, o ordonanță de urgență într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul penal și Codul de procedură penală. Această chestiune nu este tolerabilă”, a spus Iohannis, înainte de ședința CSM.

El a arătat că participă la ședința CSM pentru a afla punctul de vedere al reprezentanților sistemului de justiție în această problemă.

De asemenea, șeful statului a propus CSM sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie. ”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic”, a afirmat preşedintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

„Este o ofensă adusă în discuție și în acest cadru dumneavoastră răspundeți de independența justiției. Eu cred că ea a fost încălcată prin astfel de comportamente din partea Guvernului în mod grav. Este încălcată în mod grav. Părerea mea etse că trebuie luată atitudine, nu doar declarativ, ceea ce bănuiesc că dumneavostră o vor face. Îmi imaginez că primul pas instituțional este sesizarea CCR, pentru că este un conflict instituțional între sistemul de justiție și Guvern. Acest lucru vi-l propun, dar nu vreau să vi-l impun.(…) Eu vă propun să completăm ordinea de zi cu un punct care s-ar putea numi decizia asupra declanșării unui conflict instituțional”, a spus Iohannis în ședința CSM.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.