Home » Diverse » O filmare secretă din 2008, în care balenele sunt ucise cu cruzime, a fost publicată

O filmare secretă din 2008, în care balenele sunt ucise cu cruzime, a fost publicată

O filmare care s-a petrecut pe 31 ianuarie 2008 a fost făcută publică de abia acum, din cauza unui posibil război diplomatic care putea izbucni între Australia și Japonia.

Pe imagini se observă cum o balenă este ucisă cu cruzime, fiind străpunse de un harpon, de către pescarii din Japonia. Scenele șocante s-au petrecut în anul 2008, însă nu au fost făcute publice deoarece ar fi putut provoca dispute la nivel diplomatic între cele două țări, conform The Sun

După mai mulți ani de lupte cu autoritățile, organizația non-guvernamentală și non-profit “Sea Shepherd” a intrat în posesia acestui clip șocant. Pe imagini se poate observa cum giganta balenă este ucisă cu harponul, apoi trasă spre navă.

Directorul Sea Shepherd, Jeff Hansen, a declarat: ”În 2008, guvernul australian a trimis o navă specială pentru a se documenta în vederea vânătorii de balene pe teritoriul Antarcticii din Australia. Zona în care sunt vânate aceste animale este în sanctuarul balenelor din sudul Antarcticii și sunt urmărite de aceste vase.”

Aceste balene înoată pentru a încerca să scape de aceste vase, iar în cele din urmă, ele devin epuizate. Practica plină de cruzime a vânătorilor de balene a fost interzisă de către comunitatea internațională.

Cu toate acestea, Japonia continuă să sacrifice mai mult de 300 de balene în Antarctica în fiecare an sub pretextul “cercetării științifice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*