Home » Diverse » Noul Cod Civil: Partenerul infidel sau alcoolic plătește despăgubiri

Noul Cod Civil: Partenerul infidel sau alcoolic plătește despăgubiri

Persoanele infidele intră în atenția Noul Cod Civil, care va intra în vigoare pe 1 octombrie. Astfel, partenerul înșelat poate cere despăgubiri la divorț, sau bani sau bunuri dacă a fost abuzat fizic sau psihic, dacă a suportat un partener alcoolic sau pentru că acesta a plecat de acasă. Însă vor fi despăgubiți doar cei care s-au căsătorit în urmă cu cel puțin două decenii.

Noul Cod Civil conține noi reglementări și în ceea ce privește logodna, prevăzând că dacă unul dintre parteneri rupe brusc relația, celălalt poate să ceară despăgubiri.

De asemenea, cei care nu vor să împartă averea cu partenerul la un eventual divorț vor putea  încheia un contract prenupțial, în care vor preciza clar modul în care își vor împărți bunurile.

Tot prin noile reglementări, în cazul unui divorț, custodia minorilor rezultați din căsătorie va fi comună, iar copiii de peste 10 ani vor putea fi întrebați de judecător cu cineva preferă să rămână.

Legea permite ca în cazul în care într-o familie există mai mulți copii, domiciliul lor să fie diferit, însă șederea lor trebuie să fie când la mama, când la tata. Dacă cei doi nu se pun de acord, instanța va reveni la custodia unică.

Citește AICI toate prevederile Noului Cod Civil.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.