Connect with us

NASA

Terra, fotografiata de la 1,6 milioane de kilometri distanta

Published

on

O fotografie publicată, marţi, de NASA redă întreaga latură însorită a Pământului, surprinsă de la o distanţă de un milion de mile (aproximativ 1,6 milioane de kilometri), transmite mediafax.ro.

Compusă din trei fotografii distincte, imaginea color a fost realizată cu ajutorul camerei telescopice EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), montată de NASA pe satelitul Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), lansat în spaţiu pe 11 Februarie 2015.

Potrivit unui comunicat al NASA, imaginea a fost captată pe 6 Iulie 2015 şi surprinde America Centrală şi de Nord. Regiunile turcoaz care pot fi zărite în zona centrală a fotografiei reprezintă suprafeţe din Marea Caraibilor, mai precizează Agenţia Spaţială Americană.

Odată ce datele vor începe să fie colectate cu regularitate, EPIC va oferi o serie zilnică de capturi foto ale Terrei, ceea ce va permite studierea în premieră a variaţiilor zilnice de pe întregul glob.

Imaginile, disponibile după 12-36 ore de la realizare, vor fi postate pe o pagină dedicată de Internet până în Septembrie 2015, mai anunţă NASA.

Sursa foto: NASA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NASA

Marea furtună de pe Jupiter se apropie de sfârșit

Published

on

Un cercetător de la NASA a declarat că Marea Pată Roșie de pe Jupiter ar putea să dispară în următorii ani.

Această furtună uriașă a fost observată pentru prima dată în anul 1800 și putea include în interiorul ei patru planete de dimensiunea Terrei.

În ultimii ani, Marea Pată Roșie s-a redus considerabil, spune Glenn Orton, cercetător în cadrul misiunii Juno de la NASA.

Peste 10 – 20 de ani, această pată ar putea să dispară complet, spune cercetătorul.

Continue Reading

NASA

NASA: Roverul Curiosity cerceteaza cateva “betisoare” misterioase

Published

on

Pagina de Facebook a Curiosity anunta ca roverul Nasa de pe Marte cerceteaza cateva misterioase mici formatiuni cu forma de betisoare.

“Intre timp, inapoi pe Marte… Verific aceste formatiuni cu forma de betisoare. Fiecare are circa 6 milimetri lungime. Poate sunt cristale? Sau ar putea fi minerale care au umplut spatiile unde erau cristale ce s-au dizolvat. Stati pe receptie! Continuam cercetarile”, anunta Curiosity.

Continue Reading

NASA

Oumuamua, asteroid interstelar ori navă spaţială a unei civilizaţii extraterestre?

Published

on

Misteriosul Oumuamua, un obiect in forma de trabuc venit dintr-un alt sistem stelar si recent detectat, nu emite “semnale artificiale”, arata primele observatii ale cercetatorilor care cautau semnele ale unei inteligente extraterestre, scrie AFP.

Obiectul stancos, al carui nume inseamna mesager in hawaiana, a fost reperat in 19 octombrie de catre telescopul Pan-STARRS1 situat in Hawai care urmareste obiectele ce trec in apropierea Pamantului.

De atunci, o serie de spirite s-au incins, intrebandu-se daca am putea avea de-a face cu obiectul unei civilizatii extraterestre.

Programul Breakthrough Listen, care este dedicat cautarii vietii extraterestre in Univers, a indreptat miercuri puternicul radiotelescop Green Bank spre Oumuamua.

“Nu au fost puse in evidenta semnale artificiale provenite de la acest obiect pana in prezent (…) dar supravegherea si analiza datelor continua”, a anuntat Breakthrough Listen, intr-un comunicat.

“Nu vedem nimic care sa emita de maniera continua de pe Oumuamua”, a declarat Andrew Siemion, responsabil al laboratorului Breakthrough Listen la Universitatea California din Berkeley.

“Cel mai probabil, Oumuamua este un asteroid, ejectat de steaua sa in timpul unor evenimente haotice in urma cu miliarde de ani si care se afla din intamplare in sistemul nostru solar. Dar celelalte ipoteze sunt atat de excitante incat merita sa le privim indeaproape”, a adaugat el.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse