Home » Diverse » NASA » NASA va anunța luni “o surprinzătoare” descoperire pe Europa

NASA va anunța luni “o surprinzătoare” descoperire pe Europa

NASA va anunța noi informații, inclusiv o “descoperire surprinzătoare” despre Europa, unul dintre sateliții uriașei planete gazoase Jupiter, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată luni, 26 septembrie, de la ora 18:00 GMT, informează Space.com.

“Astronomii vor prezenta rezultatele unei misiuni unice de observare a Europei care ar putea fi legate de prezența unui ocean sub suprafața înghețată a acestui satelit”, conform NASA.

La conferința de luni vor participa Paul Hertz, directorul Astrophysics Division din cadrul NASA, astronomul William Sparks din cadrul Space Telescope Science Institute din Baltimore, Britney Schmidt, profesoară la School of Earth and Atmospheric Sciences din cadrul Georgia Institute of Technology din Atlanta și Jennifer Wiseman, cercetătoare la NASA’s Goddard Space Flight Center din Greenbelt, Maryland și membră a echipei Hubble.

Astrobiologii consideră Europa drept unul dintre locurile din sistemul nostru solar unde ar putea exista viață extraterestră. Acest satelit jovian cu diametrul de 3.100 de kilometri adăpostește un vast ocean de apă sub calota de gheață care îi acoperă suprafața. Mai mult decât atât, unii oameni de știință sunt de părere că acest ocean coboară până în punctul în care intră în contact cu mantaua telurică a satelitului, făcând posibile numeroase tipuri de reacții chimice.

NASA nu a prezentat alte detalii, însă prezența unei membre a echipei telescopului orbital Hubble la conferință face trimitere la posibilitatea observării din nou a unor vapori de apă, proveniți probabil din gheizere, la suprafața acestui corp cosmic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*