Home » Diverse » NASA » NASA: Imagini cu prima floare crescută în spaţiul cosmic

NASA: Imagini cu prima floare crescută în spaţiul cosmic

Mai multe fotografii cu prima floare care a crescut în spaţiu au fost făcute publice de NASA şi preluate într-o postare pe Twitter a lui Scott Kelly, astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Pe 16 ianuarie, astronautul american Scot Kelly posta pe pagina sa de Twitter imagini cu prima floare crescută în spaţiul cosmic. Este vorba de un exemplar din genul Zinnia, care şi-a deschis petalele de curând.

“Prima floare cresută în spaţiul cosmic îşi face debutul! Da, există şi alte forme de viaţă aici!”, declara Kelly pe Twitter. După ce au studiat comportamentul salatei roşii, zinnia a fost aleasă în mod special de către astronauţii vegeterieni ai NASA, pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine comportamentul florilor în spaţiul extraterestru.

“Zinnia este foarte diferită de salata roşie. Este mult mai sensibilă la influenţa factorilor de mediu. Planta are o durată de viaţă cuprinsă între 60 şi 80 de zile. Cu toate acestea, zinnia este dificil de crescut, dar, ne poate ajuta să înţelegem cum putem adapta tomatele la mediul din exteriorul planetei noastre”, susţin cercetărorii NASA.

Sursa: twitter.com/ Foto:Scott Kelly

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.