Home » Diverse » NASA » NASA: Iata cum arata costumele pe care le vor purta astronautii in prima misiune de pe Marte

NASA: Iata cum arata costumele pe care le vor purta astronautii in prima misiune de pe Marte

Oamenii de ştiinţă din cadrul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) s-au gândit să împărtăşească publicului imagini cu costumul spaţial Z-2, care urmează să fie folosit de membrii primului echipaj de oameni care vor păşi pe Marte în jurul anului 2030, scrie Science Alert.

Prototipul costumului urmează să fie fabricat la scară largă şi a fost realizat cu scopul de a permite astronauţilor să exploreze o gamă cât mai variată de planete. Costumul nu va fi folosit în timpul misiunilor efectuate în spaţiu sau în interiorul navelor spaţiale, ci doar pentru a le permite astronauţilor să desfăşoare activităţi pe suprafaţa planetelor din sistemul nostru solar sau de pe alte planete.

NASA va folosi pentru prima dată costumul pentru a explora, a colecta probe şi a controla din exterior vehicule pe Marte. Design-ul costumului a fost ales încă de anul trecut, prin vot public, după ce NASA a propus două modele, ale căror schiţe puteau fi transpuse în realitate.

Costumul poate fi adaptat unei game cât mai variate de purtători, fiind, în acelaşi timp, un produs foarte rezistent la acţiunea factorilor din mediul exterior oricărei planete neprietenoase. Z-2 a fost realizat din materiale speciale, care dau acestuia o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta roşie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*