Home » Diverse » NASA » NASA: ”Descoperire uriaşă” pe Marte!

NASA: ”Descoperire uriaşă” pe Marte!

Robotul Curiosity al NASA a decoperit compuşi pe bază de carbon în eşantioanele de materie prelevate dintr-o rocă foarte veche, în ceea ce este prima detectare clară a unor compuşi organici pe suprafaţa planetei roşii, au anunţat, marţi, oamenii de ştiinţă.

Roverul Curiosity a detectat, de asemenea, jeturi de metan în atmosferă, gaz care pe Terra este puternic legat de viaţă. Cercetătorii spun că este nevoie de mai multe studii, care ar putea fi dincolo de capabilităţile robotului marţian, pentru a stabili dacă substanţele organice şi/sau gazul metan au fost produse de forme de viaţă din trecut sau din prezent sau sunt rezultatul unor procese geochimice de pe Marte.

“Avem o descoperire uriaşă. Am găsit compuşi organici pe Marte”, a declarat John Grotzinger, cercetător şef al misiunii Curiosity, în cadrul California Institute of Technology din Pasadena.

“Probabilitatea ca oricare dintre aceste lucruri să fie produse de o formă de viaţă… trebuie să respectăm faptul că există o posibilitate”, a mai spus John Grotzinger, în cadrul unei conferinţe de presă transmise prin internet de la o conferinţă ştiinţifică din San Francisco.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.