Home » Diverse » NASA » NASA a descoperit sapte exoplanete de marimea Terrei intr-un singur sistem solar

NASA a descoperit sapte exoplanete de marimea Terrei intr-un singur sistem solar

NASA a descoperit sapte exoplanete de marimea Terrei intr-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanta de 40 de ani-lumina fata de Soare.

Într-o conferință extraordinară, Agenția Spațială Americană a anunțat, miercuri, descoperirea unui nou sistem stelar la doar 39 de ani lumină de Pământ care conține șapte planete de dimensiunea Terrei. Cel puțin trei dintre ele ar putea conține viață.

Astronomii au explicată că trei dintre cele șapte planete care orbitează steaua pitică Trappist-1 se află în ”zona locuibilă” și ar putea avea oceane pe suprafața lor, ceea ce înseamnă că viața este deja în plină evoluție, scrie dailymail.co.uk.

Cecerătorii consideră că, în cel mult, zece ani se va putea ști cu certitudine dacă există forme de viață pe vreuna din noile planete descoperite.

Niciuna din stelele identificate până în prezent nu este orbitată de un număr atât de mare de planete de dimensiuni apropiate de cea Terrei. În plus, este vorba despre planete stâncoase iar temperaturile de la suprafața a cel puțin șase dintre ele sunt între 0 și 100 grade Celsius.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.