Home » Diverse » NASA » Imagini noi de la Hubble: Fluturele din spaţiu se intoarce!

Imagini noi de la Hubble: Fluturele din spaţiu se intoarce!

Telescopul spatial Hubble, despre care se spune ca a revolutionat astronomia, a transmis noi imagini spectaculoase catre Terra.

NASA a făcut publică o imagine incredibilă a unei nebuloase care seamănă cu un fluture, realizată de Telescopul Hubble. O imagine cu aceeasi nebuloasa a aparut pe site-ul NASA si in 2009.

Roiurile de galaxii şi nebuloasele sunt, deseori, denumite după flori şi insecte, explică NASA. Nebuloasa NGC 6302 nu face excepţie, fiind poreclită Nebuloasă Fluture. La suprafaţa sa sunt circa 250.000 de grade Celsius, iar steaua aflată pe moarte, ce se află în centrul nebuloasei planetare, a devenit extrem de fierbinte. Ea străluceşte puternic în lumina ultravioletă, însă este ascunsă privirii directe de praful cosmic foarte dens.

Nebuloasa Fluture se află la circa 4.000 de ani lumină, în constelaţia Scorpionului.

Telescopul Hubble, plasat pe orbita in 1990 a fost complet modernizat, fiind in prezent “mai puternic ca niciodata”, dotat cu echipamente tehnice de ultima generatie, care ii vor permite sa ramana operational pana in deceniul urmator, considera expertii NASA.

Sursa: AFP

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.