Home » Diverse » Laura Codruţa Kovesi, desemnată “Europeanul Anului”

Laura Codruţa Kovesi, desemnată “Europeanul Anului”

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost desemnată câştigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader’s Digest, distincţie care recunoaşte “lupta curajoasă şi susţinută împotriva corupţiei la nivel înalt”.

În fiecare an, editorii Reader’s Digest din Europa nominalizează mai mulţi europeni care au avut o influenţă majoră asupra unei probleme contemporane presante şi care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor. Este a doua oară când un român câştigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, preşedintele fundaţiei Reaching Out România, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane.
Numărul de februarie al tuturor ediţiilor europene ale revistei Reader’s Digest include un profil detaliat al Laurei Codruța Kövesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times. De la lansarea acestui premiu unic, în urmă cu 21 de ani, revista a omagiat oameni care, fără a fi celebrităţi, s-au dedicat unor campanii umanitare privind probleme ca violul, tortura, traficul de persoane, HIV/SIDA şi drepturile femeilor, dar şi personalităţi care au reuşit să aibă o influenţă pozitivă asupra societăţii din care fac parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*