Home » Diverse » Justitie » Procurorii Sima și Hăineală, Dragnea, Iordache și Șerban Nicolae, puși sub acuzare de către DNA în dosarul OUG

Procurorii Sima și Hăineală, Dragnea, Iordache și Șerban Nicolae, puși sub acuzare de către DNA în dosarul OUG

Sursele România liberă arată că DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să înceapă urmărirea penală in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae, dar și a procurorilor, detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

Informația pare a fi confirmată și de către un comunicat de azi al Parchetului General, conform căruia “având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”.

Pe de altă parte, procurorul Constantin Sima, contactat de România liberă, se declară în necunoștință de cauză. “Nu m-a informat nimeni că aș fi pus sub urmărire sau că mi-ar fi încetat detașarea la Ministerul Justiției, ar fi trebuit să fiu consultat înainte în legătură cu încetarea detașării. Dar nu m-ar mira să fiu pus sub acuzare, dacă s-a ajuns să se facă dosare penale în legătură cu adoptarea unei OUG pentru cei care au lucrat la un act normativ.”, a spus Sima.

Procurorul secretar de stat în MJ a confirmat că și Oana Schmidt Hăineală, dar și Florin Iordache au lucrat la proiectele de OUG. “A fost o muncă comună, fiecare a pus câte ceva, și Oana Hăineală, și Florin Iordache”, a adăugat Sima.

În ceea ce-i privește pe Șerban Nicolae și Liviu Dragnea, lucrurile sunt împărțite. “Pe Dragnea nu l-am întâlnit niciodată, dar pe Șerban Nicolae – da, a fost prin minister, e senator, are tot dreptul, dar nu a lucrat la aceste proiecte de OUG”, a încheiat procurorul Constantin Sima.

Surse politice susțin că, pentru modificarea Codului Penal, Guvernul ar fi trebuit să aibă avizul MAE și MAI. Avizul MAE trebuia acordat de o direcție din subordinea Anei Birchall, din care face parte Agentul Guvernamental. Aceste surse susțin că nu au fost luate aceste avize, iar acum s-ar încerca întocmirea documentelor și luarea unor avize antedatate.

În privința miniștrilor, urmărirea penală nu poate avea loc fără avizul Președinției sau a Camerei din care face parte.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.