Connect with us

Justitie

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a plagiat teza de doctorat susținută în 2007

Published

on

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a plagiat teza de doctorat susținută în 2007 la în anul 2007 la Universitatea Liberă Internațională Moldova, instituție de învățământ privată din Chișinău. În lucrarea cu titlul “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE”, Iordache folosește un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, pentru agenția de presă a statului Rompres, actualul Agerpres.

Florin Iordache plagiază interviul acordat de Mihai Răzvan Ungureanu fără a folosi ghilimele sau a preciza sursa, de alfel un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte.

“Lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache, pe care am consultat-o, este una scurtă, având numai 130 de pagini. Teza ajunge la 180 de pagini, după ce actualul ministru al Justiției adaugă sinteza rezultatelor obținute, concluziile și un număr de 32 anexe – în majoritate tabele luate din alte surse, cum ar fi institutul de statistică al UE, Eurostat, sau Institutul Național de Statistică al României și la care demnitarul nu a avut vreo contribuție”, scrie România Liberă care a sesizat plagiatul ministrului.

De asemenea, în întreaga lucrare, Florin Iordache “indică sursele lacunar (atunci când o face), nu folosește ghilimele cum trebuie (acestea lipsesc aproape cu desăvârșire din întreaga lucrare), dar mai ales își însușește pagini întregi fără să facă trimiteri la autorul lor”.

Interviul susținut de Mihai Răzvan Ungureanu este plagiat la finalul lucrării de doctorat. Florin Iordache folosește patru pasaje pe care le plagiază masiv având doar o mică schimbare de topică, scoțând unele nume proprii sau transformând vorbirea directă a lui Mihai Răzvan Ungureanu în vorbirea indirectă a tezei de doctorat.

Florin Iordache a refuzat să comenteze acuzațiile de plagiat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Justitie

Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene (poreclit ”deputatul-șosetă”), sub control judiciar

Published

on

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a fost plasat, vineri, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bacău.

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciului teritorial Bacău, dispunând instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ și organizației PSD Neamț a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii anticorupţie susţin că banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Fost deputat, Ionel Arsene este unul dintre cei care l-au susţinut pe Liviu Dragnea, în faţa DNA, atunci când acesta a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum.

Ionel Arsene a devenit „vedetă” națională pe data de 3 aprilie 2014, după ce o televiziune locală a prezentat un video în care întreținea relații sexuale cu o tânără, cel mai probabil într-o cameră de hotel.

Filmul a fost distribuit în mai multe redacții și în el apare șeful PSD Neamț, Ionel Arsene, dezbrăcat până la șosete, de unde şi porecla cu care s-a ales mai târziu – „deputatul-şosetă”.

Continue Reading

Justitie

Elena Udrea si Dan Andronic, trimişi în judecată de DNA

Published

on

Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA, in dosarul in care fosta ministra a Dezvoltarii este acuzata ca a acceptat o mita de aproape 5 milioane de dolari de la “baiatul destept” Bogdan Buzaianu pentru a interveni in sensul pastrarii conditiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta si spalare a banilor iar Dan Andronic pentru marturie mincinoasa.

Continue Reading

Justitie

Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de DIICOT

Published

on

Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de DIICOT, de acasă, în această dimineaţă pentru o fraudă de un milion de euro. În urma percheziţiilor cei doi au fost duşi la DIICOT pentru audieri în jurul orei şase dimineaţa.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse