Home » Diverse » Justitie » Dan Voiculescu “Felix”, condamnat la ZECE ANI de inchisoare, chiar de Ziua Internationala a Pisicilor

Dan Voiculescu “Felix”, condamnat la ZECE ANI de inchisoare, chiar de Ziua Internationala a Pisicilor

Dan Voiculescu, cunoscut si drept “Felix Motanul” – porecla data de presedintele Traian Basescu (in 2006, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii – CNSAS – i-a dat lui Dan Voiculescu verdict de colaborare cu Securitatea ca politie politica, sub numele conspirativ Felix.), a fost condamnat la 10 ANI DE INCHISOARE, in dosarul ICA, in care este acuzat de spalare de bani şi de un prejudiciu de 60 milioane de euro.

Nascut pe 25 septembrie 1946, Voiculescu a fost casatorit timp de 30 de ani. In 2000, sotia sa a murit, iar acum isi imparte viata cu Liana Voiculescu (numele coincide intamplator, nu prin vreo relatie matrimoniala).

Are doua fete, Camelia si Corina, si patru nepoti – Dan Guenther, Mara, Evelyn si Danut.

A lucrat inainte de 1989 in domeniul comertului exterior. A fost director la firma Crescent, care avea relatii privilegiate cu Securitatea si Intreprinderea de Comert Exterior “Dunarea”.

Dupa 1990, a infiintat Holdingul Grivco, care cuprinde peste 20 de companii cu activitate diversa de la comert, media, banci si finante la servicii,productie si agricultura.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.