Home » Diverse » IT » „Touch Disease”, defectul de fabricaţie cel mai des întâlnit la telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

„Touch Disease”, defectul de fabricaţie cel mai des întâlnit la telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

Mediatizat la scurt timp după ce milioane de telefoane iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au ieşit din perioada de garanţie, fenomenul „Touch Disease” a fost trecut sub tăcere de Apple pe perioada cât dispozitivele afectate puteau fi reparate gratuit în centrele de service autorizate.

Manifestat prin apariţia unei dungi albe la partea superioară a ecranului şi nepreluarea comenzilor aplicate pe suprafaţa touch, defectul poate fi ameliorat la început apăsând cu putere sau torsionând uşor carcasa, readucând dispozitivul la starea normală de funcţionare. Problema de natură hardware revine însă în scurt timp, telefonul mobil devenind în cele din urmă inutilizatbil, potrivit Go4it.

Afectând mai ales seria iPhone 6 Plus, defectul „Touch Disease” se manifestă în timp, cu probabilitate mai mare de apariţie abia după ce telefonul mobil a ieşit din perioada de garanţie. De vină pare să fie un cumul de factori, începând cu carcasa de mari dimensiuni care flexează dacă este presată prea tare în buzunarul de la pantaloni şi protejarea necorespunzătoare a plăcii electronice, nu la fel de flexibilă şi susceptibilă la deteriorare prin deformări repetate.

 

Sursa: Go4it

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.