Home » Diverse » IT » Galaxy S5, prezentat de Samsung la MWC 2014, la Barcelona

Galaxy S5, prezentat de Samsung la MWC 2014, la Barcelona

Samsung a prezentat, la Barcelona, smartphone-ul Galaxy S5, disponibil începând din aprilie, modelul preluând elemente de design de la predecesorul său şi de la Galaxy Note 3, principalele noutăţi constând în autentificare pe bază de amprentă digitală, cameră foto superioară şi baterie mai bună.
Galaxy S5 este de asemenea rezistent la stropi de apă şi praf, este echipat cu un ecran cu diagonala de 5.1 inci şi rezoluţie full HD şi cu senzor pentru pulsul cardiac.

Sistemul de operare Android 4.4 “KitKat” a suferit modificări mai discrete faţă de modelele anterioare Galaxy, păstrând aceeaşi tematică generală a designului, dar renunţând la o mare parte din aplicaţiile “S” proprii Samsung care erau preîncărcate pe smartphone-urile mai vechi.

Telefonul poate utiliza simultan conexiunea la internet mobil 4G/LTE şi cea WiFi pentru a creşte semnificativ viteza de descărcare.

La exterior, S5 este confecţionat din plastic rezistent şi reprezintă o evoluţie a predecesorului său, cu colţuri rotunjite şi margine cu aspect metalic. Spatele telefonului aminteşte de textura imitaţie de piele de la Galaxy Note 3, preluată cu modificări de design.

Noul Galaxy S pune accent pe funcţiile foto şi video, camera principală având o rezoluţie de 16 megapixeli, faţă de 13 în cazul predecesorului, au autofocus mai rapid, înregistrare video 4k şi funcţii software avansate.

Modelul va fi disponibil la lansare în variante cu 16 sau 32 gigabytes de memorie internă, care va putea fi extinsă cu până la 128 GB prin utilizarea unui card de memorie. S5 va ajunge pe piaţă cu patru variante de culoare: alb, negru, albastru sau auriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*