Home » Diverse » IT » Ce să faci dacă îți scapi telefonul în apă

Ce să faci dacă îți scapi telefonul în apă

Probabilitatea să-ți scapi telefonul în apă sau să verși diverse lichide pe el pare că este direct proporțională cu valoarea sa. Cu toate astea, există șanse să ți-l salvezi dacă urmezi imediat pașii care trebuie, scrie gizmodo.com.

Pasul 1 – Oprește-i alimentarea cu energie

În cazul în care telefonul ți s-a udat, primul  lucru pe care trebuie să faci e să oprești curentul electric din el. Stricăciunile nu sunt produse de apa în sine, ci de scurtcircuitele pe care le creează. Dacă telefonul tău are baterie detașabilă, scoateți-o imediat.

Veți fi totuși tentanți să reatașați bateria imediat, pentru a verifica dacă telefonul s-a stricat sau nu, însă trebuie să rezistați acestui impuls. Obișnuiți-vă cu gândul că nu veți putea folosi telefonul timp de câteva zile, scrie gizmodo.com.

Pasul 2 – Înlătură-i restul componentelor

După baterie, trebuie să îndepărtați și restul componentelor detașabile: carcase, carduri SD, carduri SIM, etc. Scopul e ca telefonul să se usuce cât mai repede cu putință.

Pasul 3 – Usucă-l

Una dintre cele mai bune metode de a vă usca telefonul este să-l așezați într-un castron plin cu boabe crude de orez, foarte utile pentru absorbirea umezelii.

Pasul 4 – Reîncearcă să-l pornești

După 48 de ore, scoateți telefonul din castronul cu orez. Dacă există încă urme de umezeală (precum un ecran aburit), puneți-l la loc pentru încă 24 de ore. Dacă pare uscat, reatașați-i bateria și încercați să-l porniți. Cu puțin noroc, va funcționa din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*