Home » Diverse » IT » Apple a lansat trei smartphone-uri: iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

Apple a lansat trei smartphone-uri: iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

Pentru prima dată, Apple a lansat trei smartphone-uri, unul dintre acestea fiind un model premium, iPhone X, care va costa cu mult peste celelalte două modele din gamă, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, şi poate chiar mai mult şi decât restul smartphone-urilor de pe piaţă, scrie Mediafax.

Telefoanele din seria iPhone 8 dispun de noi difuzoare sereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7), un nou procesor hexa-core A11 Bionic (cu 25% mai rapid) şi cameră de 12 MP cu senzor nou şi stabilizare optică a imaginii.

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lightning.

Noile smartphone-uri din seria iPhone 8 vor dispune de încărcare wireless, bazată pe popularul standard Qi. Mai mult, includ tehnologie Bluetooth 5.0 şi senzor TouchID. De asemenea, noile telefoane sunt „sigilate microscopic” pentru rezistență la praf și la apă. Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari.

Noul iPhone X (se pronunță iPHONE ten/10) dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului. Pentru butonul de Home virtual utilizatorii trebuie să facă swipe în sus. Terminalul include tehnologie de recunoaştere facială (FaceID).

iPhone X are cameră foto principală duală de 12MP, verticală, cu stabilizator optic de imagine. Poți face fotografii bune și pe lumină slabă, inclusiv poze tip portret.
La fel ca iPhone 8, are chipset A11 Bionic, cu 4+2 nuclee și încărcare wireless. Bateria rezistă de două ori mai mult ca la iPhone 7.

Telefonul are un motor neural, care folosește învățarea artificială pentru a recunoaște fața utilizatorului. Computerul poate face 600 de miliarde de operațiuni pe secundă. Astfel, ne poate recunoaște fața chiar dacă ne schimbăm coafura, purtăm ochelari sau pălărie.

iPhone X va costa de la 999 dolari, pentru versiunea cea mai ieftină, cu 64GB memorie internă.

Deblocarea iPhone X se face cu ajutorul privirii – prin FaceID – se deblochează când te uiți la el. De asemenea, are un buton lateral care poate fi apăsat pentru a vorbi direct cu Siri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*