Home » Diverse » IT » Ai Windows 10? Mai poți face actualizări gratuite până pe 29 iulie!

Ai Windows 10? Mai poți face actualizări gratuite până pe 29 iulie!

Utilizatorii softului Windows 10 mai pot face actualizări gratuite până în 29 iulie. După această dată, milioanele de utilizatori vor găsi versiunea completă Windows 10 Home în magazine, au anunțat, vineri, reprezentanții companiei, citați de Agerpres.

Odată ce un dispozitiv este actualizat la Windows 10, Microsoft îl va menţine în permanenţă la zi din punct de vedere al noilor funcţionalităţi, dar şi din perspectiva ameninţărilor moderne de securitate. Utilizatorul va beneficia, în acest fel, de cea mai nouă versiune Windows pe toată durata de viaţă a dispozitivului.

Începând cu 2 august va fi disponibil Windows 10 Anniversary Update, reprezentând o continuare a investiţiei făcute de Microsoft în Windows 10 şi a ciclului de îmbunătăţiri pornit anul trecut, cele peste 350 de milioane de sisteme care au deja Windows 10 fiind deja pregătite pentru update. Ca şi Windows 10, Anniversary Update încorporează feedback-ul utilizatorilor înscrişi în programul Windows Insider. Va aduce o rafinare a interfeţei grafice, introducerea unor funcţii suplimentare de securitate, elemente noi de interacţiune touch via Windows Ink, iar pentru gameri vine cu Xbox Play Anywhere (acelaşi joc va funcţiona şi pe Windows 10, şi pe Xbox One) oferind posibilitatea de a juca de oriunde, cu acces unitar la setări şi progresul jocului. Asistentul digital Cortana  este integrat direct în bara de activităţi din Windows 10, pregătită să ajute ori de câte ori este nevoie. De la sugestii de căutare, la ştiri personalizate, la managementul întâlnirilor sau programarea vacanţelor, a zborurilor sau crearea de rute, Cortana e la îndemână, oferind informaţii personalizate, devenind pe zi ce trece mai eficientă. Cu Anniversary Update, Cortana face un pas înainte, fiind disponibilă direct în lock screen, chiar şi fără ca sistemul să fie deblocat. De exemplu, Cortana poate să redea muzica, să adauge întâlniri în Calendar sau să răspundă la întrebări simple fără să mai fie nevoie de deblocarea sistemului. Şi în plus, prin Cortana se pot sincroniza notificările pe toate dispozitivele unde aceasta este activată (inclusiv smartphone-uri Windows 10 Mobile şi Android), inclusiv alerte legate de nivelul bateriei, apeluri ratate, mesaje text necitite sau chiar indicaţii de orientare.

Utilizatorul devine titularul licenţei de Windows 10, iar acesta nu mai trebuie să păstreze codul de activare. Odată realizat upgrade-ul la Windows 10, licenţa primită are caracter perpetuu pe dispozitivul activat si este eliminată nevoia de a o păstra separat: folosind un cont Live ID (de pe Outlook.com, care vine împreună cu 5GB gratuiţi în cloud-ul OneDrive.com), licenţa Windows 10 este asociată automat contului Live ID, pe sistemul de pe care este folosit şi la orice reinstalare viitoare ea este aplicată automat, fără etape suplimentare.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*