Connect with us

Internet

YouTube îmbunătăţeşte ContentID

Published

on

Sistemul de protecţie împotriva încălcării drepturilor de autor pentru clipuri video şi muzică de pe YouTube, ContentID, este una dintre cele mai problematice componente ale serviciului de video sharing, scrie Go4it.

Până acum, orice clip care conţinea măcar o mică bucată dintr-o melodie sau un clip video care aparţinea unei companii sau unui alt creator, era marcat automat de sistemul ContentID. Din acel moment, toţi banii pe care clipul îi strângea din reclame erau trimişi către cel care susţinea că are drepturi de autor pe o parte din materialul respectiv, fără posibilitatea de a împărţi aceşti bani cu cel care a publicat clipul.

Chiar şi în cazul în care disputa se termina cu anularea plângerii, multe astfel de clipuri fiind protejate de „fair use” (utilizarea a maximum 30 de secunde dintr-un clip sau dintr-o melodie fără a avea nevoie de licenţă), banii respectivi nu erau întorşi la canalul de YouTube, mai relatează Go4it.

Noua metodă de funcţionare a sistemului ContentID nu este cu mult diferită, însă schimbă modul în care banii sunt distribuiţi la finalul disputei. După ce un clip este marcat cu ContentID, banii nu ajung direct la cel care susţine că i-au fost încălcate drepturile. Google continuă să strângă banii din reclame, însă nu îi trmite către niciuna dintre cele două entităţi.

Sistemul aşteaptă acum finalizarea procesului de dispute, unde ambele părţi îşi expun cazul. Deţinătorul licenţei oferă actele doveditoare pentru drepturile asupra conţinutului, iar creatorul conţinutului poate veni cu dovezi că a plătit licenţă pentru utilizarea materialului, poate susţine că este o eroare a sistemului sau că foloseşte materialul sub „fair use”. După ce YouTube analizează aceste documente şi ia o decizie, banii se duc la entitatea care primeşte dreptate în cazul respectiv.

Creatorii de conţinut cu siguranţă se vor bucura să afle noile veşti, însă modificările sistemului nu le garantează că vor câştiga de fiecare dată disputele. Google a anunţat schimbările, însă nu a dezvăluit exact când vor intra în vigoare. Noul ContentID este aşteptat „în lunile următoare”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Internet

Proprietarii de domenii de internet .ro, anuntati de noua taxa de mentenanta din 2018

Published

on

Cei care detin domenii de internet.ro au fost anuntati de Registrului Roman de domenii de noua taxa anuala de inregistrare si mentenenta de 6 euro (fara TVA) ce se va aplica din luna martie a anului urmator. Iata cum poti sa verifici data de expirare a domeniilor .ro.

Citeste continuarea pe StartupCafe.ro

Continue Reading

Internet

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu vor fi Esca&Escu

Published

on

Andreea Esca va avea o emisiune care va fi difuzată exclusiv online, iar alături de ea, în fiecare editie va fi jurnalistul Cristian Tudor Popescu,, potrivit paginademedia.ro.

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu sunt Esca&Escu într-o emisiune de 30 de minute realizată special pentru site-ul Știrilor Pro TV.

Prima ediție este astăzi, de la 19.30, urmând ca apoi să fie în fiecare joi de la 18.00.

„Cei doi vor dezbate diverse subiecte din politică, educație, cultură și multe altele. Andreea Esca are întrebările, iar gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu va răspunde în stilul său clasic, fără ascunzișuri sau ocolișuri”, anunță Pro TV.

În ediția din această seară, Cristian Tudor Popescu va vorbi despre Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și peisajul politic din România.

Continue Reading

Internet

Microsoft, doua update-uri majore pentru Windows 10

Published

on

Microsoft a confirmat ca, in contradictie cu planul initial, in acest an va lansa doua upgrade-uri importante pentru sistemul sau de operare, Windows 10, informeaza News.ro. Primul update va fi lansat in primavara, iar cel de-al doilea, confirmat acum, isi va face aparitia spre final de an. Conform datelor StatCounter, Windows 10 are 33% din piata mondiala, timp ce Windows 7 are 47%. In Romania, Windows 10 are 28% din piata.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse