Home » Diverse » Internet » Care este cea mai deșteaptă pasăre din lume? Papagalul gri african, care gândește ca un copil de 4 ani!

Care este cea mai deșteaptă pasăre din lume? Papagalul gri african, care gândește ca un copil de 4 ani!

Deși cea mai cunoscută abilitate a papagalilor o reprezintă copierea discursului oamenilor, se pare că ei au talente mai puțin evidente. Un studiu a scos la iveală faptul că aceste păsări au o inteligență echivalentă cu cea a unui copil de patru ani, potrivit Daily Mail.

Un papagal gri african a fost capabil să găsească mâncarea ascunsă, folosind un fel de deducție și abilități de eliminare, care au fost văzute doar la oameni și la maimuțe.

Experimentele au fost efectuate pe șapte papagali africani, cu vârste cuprinse între 7 și 25 de ani și ținuți într-un centru din Austria.

Papagalul Jako (papagalul gri african) uimeste prin frumusetea si inteligenta sa. Apreciat pentru capacitatea sa de a invata si de a reproduce atat sunete, cat si cuvinte, Jako este considerata cea mai vorbareata pasare de colivie. Foarte prietenos, Jako se face usor placut de iubitorii de toate varstele. Numele de Jako i-a fost atribuit de catre marinarii portughezi.

Exista doua varietati de Jako: papagalul gri african Timneh si paragalul gri african Congo. In afara acestora, mai sunt intalnite alte doua varietati, dar cu o frecventa mult scazuta: Cameroon-ul, de talie mai mare decat Congo (colorit argintiu) si Ghana, de talie mai mica decat Congo, similara papagalului gri african Timneh, dar cu gatul mai lung. Papagalul gri african de Congo are lungimea de 33-40 centimetri, deschiderea aripilor de 45-50 centimetri si cantareste 450-550 de grame. Femela este mai mica decat masculul, avand gatul mai subtire si mai lung. Papagalii gri africani au pene gri, cu exceptia celor din coada, care sunt rosii, iar in jurul ochilor prezinta un inel alb. Ciocul incovoiat, de culoare gri inchis. Jako atinge maturitatea corporala in jurul varstei de 4 ani.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*