Home » Diverse » Florin Bădiţă (#Corupția ucide), nominalizat pentru trofeul de ‘Personalitatea europeană a anului’

Florin Bădiţă (#Corupția ucide), nominalizat pentru trofeul de ‘Personalitatea europeană a anului’

Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, a fost nominalizat de Euronews, alături de Emma Watson şi alte nume, pentru câştigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului” la ediţia din acest an a European Leadership Awards.

Premiile European Leadership au fost înfiinţate de Euronews în parteneriat cu European Business Summit şi Qualifio şi recompensează personalităţi de succes în business, politică şi inovare.

Nominalizaţii iniţiali sunt anunţaţi de echipa editorială a Euronews şi de European Business Summit. Apoi, timp de două săptămâni, începând din 15 martie, utilizatorii de internet îşi pot vota favoriţii. Astfel, va fi creată o listă scurtă de trei candidaţi pe fiecare categorie. Această listă scurtă va fi prezentată unui juriu de experţi, ale căror nume vor fi dezvăluite curând.

Câştigătorii vor fi premiaţi pe 22 mai, la o ceremonie care va avea loc în Bruxelles. Evenimentul va fi transmis în direct de Euronews şi de site-ul euronews.com.

Potrivit paginii de Facebook a lui Florin Bădiţă, votul se va încheia pe 31 martie.

Pe site-ul euronews.com, unde se desfăşoară votul, Florin Bădiţă este descris astfel: „Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”.

El este nominalizat la categoria „Personalitatea europeană a anului” alături de actriţa Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor şi politiciana Barbara Nowacka.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.