Home » Diverse » Elena Udrea s-a rugat la mănăstirea Nucet

Elena Udrea s-a rugat la mănăstirea Nucet

Fostul ministru al Transporturilor, Elena Udrea, a mers, vineri, la mănăstirea Nucet din Dâmboviţa, potrivit paginii sale de Facebook.

“Astăzi am vizitat întâmplător un colţ de Rai. Mănăstirea Nucet, din Dâmboviţa. Monument istoric ale cărui începuturi sunt la 1400, este acum în grija unor măicuţe harnice şi cu dragoste de oameni şi de frumos. Cei care vreţi să mergeţi să vă rugaţi lui Dumnezeu într-un loc liniştit, dar şi încântător, o mănăstire la marginea pădurii mirosind puternic a primăvară, cu o curte plină de flori, căţeluşi, iepuri, porumbei, personaje din poveşti, mergeţi la Nucet”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Manastirea Nucet se afla la 16 km sud de Targoviste si in partea de sud-vest a judetului Dambovita. Locul si-a luat numele de la multimea nucilor aflati acolo. Acelasi nume – Nucet – era purtat si de manastire Cozia, insa doar pentru o perioada. Manastirea Nucet este ctitorie a jupanului Gherghina Parcalab – unchiul domnitorului Radu cel Mare. Constantin Brancoveanu ii va inchina manastirii, ca metoc, Schitul Panaghia. Manastirea este parasita de monahi in urma cutremurului din 1940, devenind o simpla biserica de mir. In anul 1994 Arhiepiscopia Targovistei a luat hotararea reinfiintarii vechii manastiri.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.